SÖTSELRÅD


ALLA SMYCKEN ÄR TILLVERKADE & DESIGNADE

AV JOANNA MICHIE I STOCKHOLM, SVERIGE

INSPIRED BY YOU - FOR YOU

SKÖTSELRÅDTa hand om dina smycken

Alla smycken jag designar och tillverkar innehåller sterlingsilver 925 som är fritt från nickel. Det finns dock personer som är känsligare än andra och som kan reagera mot kopparen i silvret. Sterlingsilver är sammansatt av 925 tusendelar silver och 75 tusendelar koppar.


Oxiderat silver

Silver oxiderar då det kommer i kontakt med svavel. Ett grundämne som finns nästan överallt. Till exempel i luften, textilier och plast. Det är när silver kommer i kontakt med syre som det uppstår en kemisk reaktion och smycket oxiderar. Bästa sättet att få bort oxideringen är att polera upp det med en poleringstrasa. Du kan också använda diskmedel. "Yes" fungerar alltid bra! Om det är ett smycke med små detaljer kan det vara svårt att komma åt ordentligt, använd då en liten nagelborste eller tandborste, skölj och putsa med trasa.


Förvaring

När du inte använder dina silversmycken är det bästa stället för dem att förvaras i en väl försluten ask.

Det är när det kommer i kontakt med syre som det oxiderar.


Silver

Silver är en relativt mjuk metall och små repor uppstår naturligt när du använder ditt smycke. Över tid, vid användande, kommer ditt smycke att vara täkt av små små repor. De kommer dock inte att uppfattas som repor utan som en mattare yta. Ditt smycke har fått en egen karaktär.


Trasigt smycke

Du har ett års garanti på alla smycken. Om smycket går sönder inom den tiden lagar jag det utan kostnad. Vänligen skicka det rekommenderat till mig med ett frankerat rekommenderat returkuvert inkluderat.

Du kan läsa mer under BESTÄLLNING & VILLKOR.         Tele: 0703-976643                                         E-post: joannacmichie@gmail.com                                       Copyright © All Rights Reserved